SAVAB-jobs is de jobwebsite van SAVAB-Flanders, dé beroepsvereniging voor de gepassioneerde gezelschapsdierenarts in Vlaanderen. Dierenartsen en dierenartsassistenten kunnen hier terecht voor het plaatsen van vacatures en hun CV’s. SAVAB-Flanders probeert op deze manier de kloof tussen het werkveld en de pas afgestudeerde dierenartsen te verkleinen.

Om zelf een vacature of een CV aan te maken moet je eerst jezelf registreren.

Jezelf registreren op onze website

Werkgever

Als werkgever dien je eerst een bedrijfspagina aan te maken. Uitsluitend leden van SAVAB-Flanders kunnen een werkgeversaccount aanmaken.

Na goedkeuring van je account kan je aan de slag en een vacature toevoegen. Deze vacatures voor dierenartsen of dierenartsassistenten zullen nadien gecontroleerd worden door ons en verschijnen online (zowel website als Facebookgroep).

Niet-SAVAB-leden kunnen ook een vacature plaatsen tegen betaling (enkel website). De bestelling en inhoud van de vacature kan je hier plaatsen.

Werkzoekende

Als werkzoeker kan je een een profiel aanmaken via Werkzoekende-registratie. Zowel SAVAB-leden als niet-leden kunnen een werkzoekende-profiel aanmaken.

Nadien word je profiel door ons gecontroleerd en kan je aan de slag voor het opmaken van je CV.

Je kan bij het aanmaken van je CV kiezen tussen dierenarts en dierenartsassistente.

Zoeken naar een vacature

Op de Job-pagina kan je alle vacatures terugvinden. Standaard staan alle vacatures geselecteerd, maar je kan links boven ook het type vacature (full-time, part-time, vervanging, internship) wijzigen. Daarnaast kan je bij categorie selecteren voor dierenarts of dierenartsassistent. Tot slot, kan je nog extra kernwoorden ingeven die je zoektocht beperken.

Zoeken naar een CV

CV’s zijn enkel volledig zichtbaar voor geregistreerde werkgevers. Standaard kan je enkel op kernwoord en categorie selecteren, maar via de pagina “geavanceerd zoeken” kan je ook je zoektocht beperken.

Solliciteren of kandidaat-CV contacteren

Op de pagina van een vacature of een CV kan je onderaan kiezen om een werkgever of werkzoekende te contacteren. Je geeft kort je gegevens in en drukt op “verzenden” of “indienen”. Bij een vacature heb je ook de mogelijkheid om eventueel je CV toe te voegen als bijlage.

Je hebt iemand gevonden voor je vacature en wenst deze offline te halen

Vacatures verdwijnen automatisch na 6 maanden van de website. Wil je echter aanduiden dat je vacature ingenomen is, dan kan dit via het werkgever-dashboard.

In het werkgeverdashboard klik je op “mijn vacatures”

Vervolgens ga je naar de vacature waarvan de positie ingenomen is, klikt op “meer” en klikt op “markeer als ingenomen”.
Indien je wenst, kan je ook je vacature hier wijzigen of verwijderen, of verlopen vacatures opnieuw laten publiceren.